1. Brug dine elevers digitale ressourcer (Elev – elev)

Du  har elever i klassen, der ved en masse om it. De har eksperimenteret med programmer, fundet nyttige funktioner og sætter en ære i at være gode til det.

  1. Tre elever kender et  præsentationsværktøj særlig godt, fx PowerPoint. De har over tid eksperimenteret med tekst, lyd, billede og video i deres præsentationer. 
  2. Klassen skal fremlægge et projekt. De tre elever præsenterer deres fremlæggelse i PowerPoint. Bagefter viser de klassen, hvordan de har lavet deres præsentation og de begrunder deres valg af medier (tekst, lyd, billede, video).
  3. De tre eksperter, som nu har skærpet deres formidling af præsentationsværktøjet, indgår som konsulenter for kammeraters præsentation næste gang, der skal laves præsentation (gerne kort tid efter).
Du gør andre lærere opmærksom på, at der i din klasse findes elever (måske flere end de første 3), der vil kunne vise, hvordan man laver spændende PowerPoint-præsentationer. Få evt. lov til at sende deres præsentation rundt til kolleger. Alternativt laves der en konkret aftale med en anden klasse, der har behov for hjælp.

    Ingen kommentarer:

    Tilføj en kommentar