5. Digital dag (elev – elev, lærer – lærer)

Din skole har sikkert mange fokusområder. Det kan en gang imellem være givtigt at stoppe op og sammen med skolens elever sætte fokus på et enkelt område. En eller flere dage. Fx digital undervisning og læring.
  1. Skolen planlægger en ”digital dag” Dagen ligger nogle måneder væk, og annonceres og forberedes godt. Husk at fortælle forældrene om dagen. 
  2. På dagen foregår alt digitalt. Ingen har papir eller bøger med den dag. Skolen har lånt ekstra mobiltelefoner og lånt nogle tabletcomputere af naboskolen (fx iPads). Alle computere er tændt. Elever i en klasse har valgt at blive hjemme, og skyper med deres lærere. En anden har en venskabsklasse fra en naboskole med via videokonference i et eller flere fag. Der er besøg fra en skole, der er lidt længere fremme på bestemte digitale områder: Elever fortæller og viser elever, hvordan de bruger it. Osv.
  3. Dagen evalueres af elever, lærere og ledelse. Hvordan gik det og det? Er der dukket noget op, som er særlig spændende? Var der problemer og hvordan kan de løses? Var der nogle af de ting, som foregik, som kunne integreres i hverdagen?
Forældre inviteres til at høre om dagen(e), se billeder og film. Det kan gøres på forældremøder eller et større fællesarrangement. Hvorfor har skolen fokus på it som den har? Hvad kan skole og forældre gøre i fællesskab for at forberede børnene og de unge på en fremtid, der med sikkerhed bliver mere og mere digital?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar