9. Digitale forældre


Flere og flere forældre arbejder digitalt i deres arbejde. Få elevernes forældre til at komme – eller besøg dem på deres arbejdsplads – og hør om det digitale i deres hverdag.

  1. Nogle forældre vil gerne fortælle, andre er mere tilbageholdende. Måske synes de, at der ikke er noget interessant at fortælle. Men her tager de fejl. Børn elsker at høre deres egne og hinandens forældre fortælle om noget, der har betydning for dem. 
  2. Invitér en eller flere forældre til at besøge klassen eller skolen til at fortælle, hvordan digital kommunikation og andre processer foregår på deres arbejdsplads. Hvad siger man om Facebook på deres arbejdsplads? Hvordan skaber de kontakt til kolleger og kunder? Hvordan har deres arbejdsplads udviklet sig digitalt? Hvordan kommer den til at se ud i fremtiden?
  3. Hvad er det, der foregår i den digitale skole, som minder om det, eleverne har hørt forældrene fortælle om? Hvad skal man lære i skolen for at bestride forskellige jobs, hvor kommunikation, arbejdsgange og andet er digitale? Hvordan kan elever og forældre selv være med til at præge den digitale udvikling? Hvilke værdier har de i forhold til "digital skole" og "digitalt arbejde"?
Rollerne kunne også byttes om. Hav evt. som fast punkt på forældremøder, at læreren (eller en eller flere elever) fortæller om, hvordan dé arbejder digitalt. Hvad betyder det for deres hverdag, læring og motivation? Er der udfordringer i det og kunne det være anderledes? 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar